JOS VAN LAMOEN

Heerlijk fruit. Peren en appels zijn favoriet. En in de herfst zijn ze op hun mooist.  Over de opbouw van het schilderij: eerst in grisaille (zwart, wit, blauw, rood) en daarna laag voor laag kleur toegevoegd. 

Waarom vind je iets mooi? Waarom wordt je oog in een museumzaal direct naar dat éne werk getrokken? Wat is het dat een stilleven voor mij zo bijzonder maakt?

Ik kan het vaak pas zeggen en uitleggen als ik dat éne mooie schilderij voor me zie. Het heeft te maken met het onderwerp, de lichtinval, de compositie en de kleurintensiteit.

Gelukkig ben ik er achter gekomen dat ik ook zelf kan creëren. Dat ik zelf een compositie kan maken. Dat, door goed te oefenen en te zorgen voor de nodige materiaalkennis, ik mijn eigen kunstwerken kan maken.

Het doet mij deugd als ook anderen mijn werk waarderen.

 

Ik ben geboren in 1954. Mijn volledige naam is Johanna Antjenette Hermine Ghijssen, beter bekend als José Ghijssen en nog weer later als Jos van Lamoen.

Waarom vind je iets mooi? Waarom wordt je oog in een museumzaal direct naar dat éne werk getrokken? Wat is het dat een stilleven voor mij zo bijzonder maakt? Ik kan het vaak pas zeggen en uitleggen als ik dat éne mooie schilderij voor me zie. Het heeft te maken met het onderwerp, de lichtinval, de compositie en de kleurintensiteit. Gelukkig ben ik er achter gekomen dat ik ook zelf kan creëren. Dat ik zelf een compositie kan maken. Dat, door goed te oefenen en te zorgen voor de nodige materiaalkennis, ik mijn eigen kunstwerken kan maken.

 

Het doet mij deugd als ook anderen mijn werk waarderen.

 

Ik ben geboren in 1954. Mijn volledige naam is Johanna Antjenette Hermine Ghijssen, beter bekend als José Ghijssen en nog weer later als Jos Ghijssen.